vineri, 19 februarie 2010

Alocaţia lui Şeitan

Hai că doar ce am auzit perla lui Şeitan, şi nu mă pot abţine. Pentru cine nu ştie încă, Şeitan vrea să nu mai dea alocaţii pentru copiii ai căror părinţi sunt bogaţi. Păi nu se poate! De ce? De-aia:

Constituţia României, art. 49
"(2) Statul acordă alocaţii pentru copii şi ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protecţie socială a copiilor şi a tinerilor se stabilesc prin lege. "

Curtea Constituţională, DCC 277 din 21 martie 2006

"Norma constituţională înscrisă în cap. II privind drepturile şi libertăţile fundamentale nu prevede şi nu permite, în definirea subiecţilor dreptului la alocaţiile acordate de stat, nici o altă condiţie în afara aceleia ca beneficiarii să fie copii. Această consacrare a dreptului copiilor la ocrotire specială, sub forma alocaţiilor acordate de stat fără nici o discriminare, corespunde principiilor generale care stau la baza statului român, prevăzute în art.1 alin.(2) din Constituţia României, şi prevederilor privind ocrotirea copiilor, cuprinse în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, în Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi în alte pacte şi tratate la care România este parte. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu